sobota 11. července 2009

Мемориальный Музей Космонавтики - Muzeum kosmonautiky v Moskvě

CO? Muzeum kosmonautiky v Moskvě
kde? stanice metra VDNCH (ВДНХ), ulice Prospekt Mira (Проспект Мира) číslo 111
Poznáte ho okamžitě, nachází se totiž pod památníkem "Dobyvatelům vesmíru", který poněkud nejde přehlédnout, neb se pne do výšky 107 metrů.


pro koho? pro všechny, koho zajímá dobývání vesmíru nejen ruskými kosmonauty a všechna ta technika okolo
Proč tam jít? uvidíte desetiminutový filmeček o trénování kosmonautů, vycpané pejsky Strelku a Bělku, modely Sputniků a jiných ruských vesmírných výrobků v různých měřítkách, většinou ale 1:1. Také si prohlédnete oblečení kosmonautů, uděláte si představu o jejich stravě a životě na vesmírné stanici, pomocí dotykových obrazovek se přenesete ke kosmodromům z celého světa a dozvíte se něco i o lidech, v jejichž hlavách se zrodily vesmírné projekty. samozřejmě je toho mnohem víc, plná dvě podzemní patra exponátů, ale jakožto tvor pohlaví ženského, který nemá žádný zvláští zájem o techniku, si teď na nic víc nevzpomínám.


Hodnocení: muzeum představuje ideálně strávené odpoledne pro všechny fanoušky techniky (nejen vesmírné). pro jejich znuděné přítelkyně a rodinné příslušnice mám výbornou zprávu - je tam bufet=) tím ale nechci nikoho odrazovat, myslím, že si odtamtud něco odnese i člověk, kterého technika zas tak nezajímá. například fanoušci módy můžou kriticky zhodnotit spodní prádlo kosmonautů;)
zdroje: ruská Wikipedie a stránky ruských muzeí

Žádné komentáře:

Okomentovat