neděle 24. února 2008

С праздником, мальчики!

23. únor je pro Rusy svátek - Den obránců vlasti. Tím pádem je to den všech kluků a chlapů, a tak holky už měsíc-dva předem pobíhají po obchodech a vymýšlejí, čím by potěšily svoje spolužáky, bratry a tatínky. I v naší třídě probíhaly přípravy na velkou akci, jakou se mělo stát předání dárků klukům. Jenže pátek 22., kdy k tomu mělo dojít, se blížil a nikdo nic rozumného nevymyslel. Den předem se aspoň podařilo vybrat od všech holek peníze a tři statečné vyrazily na nákupy.
V pátek před algebrou se všechny holky sešly na strategickém místě (záchody na čtvrtém poschodí), rozlosovaly si kluky (pro každého holky sehnaly jinou, originální blbůstku) a pak triumfálně nakráčely do třídy. "Chceme vám všem popřát všechno nejlepší k svátku," vzala si řeč ta nejodvážnější. Kluci se tvářili trochu rozpačitě, ale potěšeně. Zatleskali, holky vyrazily do lavic a předaly dárečky. Nikdo nezůstal opomenut, spokojenost velká, úspěch akce fenomenální.
8. března je mezinárodní svátek žen, a kluci, překvapeni naší milou iniciativou, slíbili, že nám přichystají podobné překvapení. Tak jsem na to tedy zvědavá=)

6 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Здравствуйте! :)
    Нашёл этот блог и он мне показался очень интересным — буду теперь читать, добавил в Яндекс.Ленту.

    Один вопрос, если можно.
    >V pátek před algebrou
    А где вы учитесь?)

    OdpovědětVymazat
  3. Конечно, можно - я учусь в средной школе. значит, вы знаете чешский язык?=)

    OdpovědětVymazat
  4. Да, я немного знаю чешский — учил его в 11 классе, просто так, для себя. Тогда я «подсел» на славянские языки вообще, зашёл в Дом Книги на Арбате и увидел, что из всех учебников славянских языков дешевле всего стоит тоненький чешский. Денег у меня с собой почти не было — его я и купил :) Помню, занимался вообще по кайфу, писал упражнения всякие, классно было. Пробывал даже потом в Чехии общаться, но там, блин, поговорить не с кем было — полно русских туристов и те, кто работает в сфере обслуживания выучили русский :)
    А последний мой опыт общения — это ко мне словачка какая-то в аську стучится, я ей пишу по-чешски, а она мне отвечает по-словацки, на меня все эти её «ja jsou» дурно влияют :)
    А вы есть В Контакте?

    OdpovědětVymazat
  5. да - два дня назад там открыла страничку... но имя здес писать не хочу... если хотите, скажите, под каким названием вы там, и я вас добавлю в друзя =)

    OdpovědětVymazat