pondělí 18. února 2008

Taneční soubor БЕРЕЗКА

Na vystoupení tohoto ansámblu jsem byla včera v Kremlu a jsem naprosto unešená, takže se ode mě nedá očekávat žádný, ale vůbec žádný objektivní komentář. Tomu, kdo má trochu povědomí, se při slovech "tradiční ruské tance" vybaví kozáček a dívky v dlouhých sarafánech se sukněmi až na zem, které se pohybují, jako kdyby měly vespodu kolečka. Tak tohle, ale ještě mnohem víc nabízí "Berjozka" na svých vystoupeních. Při pohledu na mladíky, kteří si vesele prolamují nohy, jako kdyby byli z gumy, a ještě potom zvládnou čile poskakovat, máte úžasem pootevřenou pusu. Když se pětadvacítka dívek v barevných šatech synchronizuje svým "jízdním" krokem do parádních obrazců, hloubáte pro změnu, jak je možné, že se tam o sebe navzájem nepřerazí. Při tanečním čísle věnovaném obráncům vlasti vedle nás poplakávaly staré paní dojetím, a když se na pódium šmajdavým krokem dokolébal huňatý medvěd, jehož pohyby byly (na to, že se uvnitř zvířecí kůže skrýval hubený tanečník) naprosto dokonale medvědí, všichni buráceli smíchem.
Pokud budete mít někdy příležitost Berjozku vidět, ať už v Rusku nebo na jejím zahraničním turné, určitě ji neprošvihněte=)



4 komentáře:

  1. Jezis ja ti tak závidím! Tohle je opravdu jedinečný blog s kvalitním původním obsahem, zajímavé fotky, ještě zajímavější informace, prostě super. Takhle nějak si představuju opravdu "quality content blog".

    Ale dival jsem se na tvuj Google pagerank a vypada to, ze jsi na nule. Jestli jsi trochu nepodcenila propagaci, takhle dobrejch blogu ze zahranici moc neznam, ten obsah by si to zaslouzil.

    OdpovědětVymazat
  2. Za chvalu moc dekuju... Bohuzel jsem akorat pisalek a o propagaci toho moc nevim. V tomhle ohledu jsem vdecna za kazdou radu...

    OdpovědětVymazat
  3. Asi takhle, odpovez na nekolik otazek:

    (1) davala jsi odkaz na tento blog do nejakych katalogu?

    (2) pouzivas nejake pocitadlo a tracker? (vidim akorat blueboard.cz) Kolik lidi mas denni navstevnovst?

    (3) pises jen tak pro radost, nebo chces, aby te cetlo spousta lidi?

    Mne se proste jen zda, ze na to, jak skvely je tohle blog, jsem pri letmem guglovani nasel nejak podezrele malo zpetnych odkazu. Cim vic zpetnych odkazu, tim vyssi pozice ve vysledcich vyhledavani, tim vic ctenaru.

    K propagaci lze udelat nekolik zakladnich veci:

    (1) pridat svou stranku do vyhledavacu (Google, Seznam)
    (2) pridat stranku do katalogu a blogportalu(Zacatek.cz, Bloog.cz, Seznam.cz, Centrum.cz)
    (3) hojne komentovat stranky s podobnou tematikou jako tvuj blog

    Protoze mas blog na blogspotu, tak bys klidne mohla mit ucet Google Webmaster Tools, kde se da jednak pridat Sitemapa blogu, jednak tam vidis svuj presny pagerank, jednak odkazy, ktere na tebe vedou, a muzes mimojine oddstranovat svoje nechtene stranky z Google vysledku (napr. jsi vymazala prispevek, ale Google to porad vede ve vysledcich a v linku Archiv je porad archivni podoba te stranky).

    Je toho hodne. Nemusis to nutne delat, ono jsou to spis rady pro nove blogy :-) To hlavni je kvalitni, zajimavy obsah, a to mas, takze staci nechat pracovat cas, psat o necem, o cem se v Cechach o Rusku nepise, a tenhle vzacny obsah ti zarucene privede spoustu ctenaru (ale jak rikam, neznam tvou navstevnost, mozna se uplne pletu a mas 300-600 lidi denne :-).

    OdpovědětVymazat
  4. (1) ne
    (2) jen ten blueboard, a jak mam zjistit denni navstevnost, to nevim
    (3) asi spis pisu jen tak pro radost... hlavne chapu, ze Rusko u nas nezajima zas tolik lidi, takze tohle stejne neni blog ktery by mel sanci na masovou ctenost. a pak taky neumim psat moc novinarsky a objektivne. na druhou stranu, kdyz me malo ctou a komentujou, tak nevim co by tak lidi chteli cist a co by je zajimalo...

    Za rady moc dekuju, o neco se pokusim =)

    OdpovědětVymazat