sobota 26. července 2008

Gorbuška




Gorbuška je něco jako nákupní centrum a tržnice specializované na elektroniku a multimédia pod jednou velkou střechou. Najdete ji v Moskvě na stanici metra Bagrationovskaja. Do Gorbušky se každý vydává s jasným cílem, nejlépe, když si všechno, co chcete sehnat, sepíšete na papír. U vchodu do centra si vezmete brožurku s mapou jednotlivých sektorů (hudbu a filmy seženete v části nazvané La-la park) a vydáváte se na lov. Jen bloudit mezi stánky a dívat se po titulech nestačí, musíte se aktivně ptát prodavačů. Pokud neseberete odvahu nějakého oslovit, je skoro jisté, že vás některý z nich osloví sám. I pokud vás ale potěší zprávou, že vámi požadovaný titul má, ještě není vyhráno. Často tomu tak není, a pak vás zpravidla nechá stát u svého stánku ("ještě se porozhlídněte, jestli nenajdete něco, co by se vám líbilo") a běží shánět ke kolegům. Někdy se vrátí s vámi žádanými tituly, někdy ne. Čekat vás může nechat pět minut, anebo taky půl hodiny. Dost lidí čekání po chvilce vzdává a zkouší štěstí jinde.
Co se týče sortimentu, na Gorbušce se dá sehnat prakticky cokoli, závisí to hlavně na vaší vytrvalosti a ochotě hledat, ptát se a čekat na výsledek.

Poznámka k obrázkům: na první dva klikněte, zobrazí se v lepší kvalitě. třetí je focený mobilem, takže o kvalitě se u něj bavit nedá (aneb kde nic není ...)

Odkaz v ruštině pro ty, které zajímá víc a hlavně pro ty, kdo se potřebují detailně seznámit s pravidly přežití a úspěchu na Gorbušce;)

1 komentář:

  1. Урааааа!!! Большущее АРИГАААТО, наконец-то я вижу, как оно там выглядит ...

    OdpovědětVymazat